یکی از نکات مهمی که بعد از انجام کامپوزیت دندان باید مد نظر داشته باشید، غذا بعد از کامپوزیت می باشد. کامپوزیت دندان به روکش هایی از جنس مواد رزینی گفته می شود که با ضخامت مشخص بر روی دندان قرار می گیرند. این روش یکی از درمان های زیبایی در دندانپزشکی است که امروزه طرفداران بسیاری دارد. تقریبا تمام ایراد های ظاهری دندان قابل ترمیم و پوشش توسط کامپوزیت دندان می باشند. نامرتب بودن دندان ها، فاصله دار بودن آنها، شکستگی و ساییدگی، زردی و کدر بودن دندان و…. همه و همه جزو ایراد هایی هستند که به راحتی و با صرف کمترین هزینه با استفاده از کامپوزیت دندان برطرف می شوند. اما نکته مهم این است که کامپوزیت دندان هم مانند تمام روش های دیگر، نیاز به مراقبت بعد از درمان دارد. طبیعتا انجام مراقبت های لازم موجب افزایش طول عمر کامپوزیت دندان خواهد شد.

نوع رژیم غذایی، یکی از موارد بسیار تأثیرگذار بر سلامت دندان های طبیعی می باشد. حال چنانچه کاشت کامپوزیت دندان نیز انجام داده اید دندان های شما حساس تر از گذشته شده اند و لازم است دقت بیشتری در انتخاب غذاها و نوشیدنی های خود داشته باشید. چرا که استحکام کامپوزیت دندان نسبت به دندان طبیعی کمتر است و ممکن است با وارد آمدن فشار بیش از حد آسیب ببیند. در صورتی که از کامپوزیت دندان برای ترمیم دندان های خود استفاده کنید، دندانپزشک شما نکات مهم در خصوص غذا بعد از کامپوزیت را به شما شرح خواهد داد. در ادامه چند مورد از این نکات را یادآوری می کنیم.
باید ها و نباید های تغذیه بعد از کامپوزیت دندان
انجام کامپوزیت دندان هرگز به معنای حذف مواد غذایی خاص از رژیم غذایی شما نیست. بلکه تنها با رعایت نکات مهم و کلیدی می توانید سال ها از کامپوزیت دندان خود استفاده نمایید. برخی از این نکات مهم به شرح زیر می باشند:
- غذاهای سفتی که ممکن است فشار زیادی به کامپوزیت دندان وارد کند احتمال آسیب دیدن کامپوزیت را افزایش می دهند.
- غذاهای ترد و تست شده می توانند موجب لب پر شدن یا شکستن کامپوزیت دندان شما شوند. بهتر است برای جویدن آنها از دندان هایی که کامپوزیت ندارند استفاده کنید.
- خوراکی هایی چون آبنبات چوبی نیز می توانند برای کامپوزیت شما خطرآفرین باشند.
- اگر مدام از غذاها و نوشیدنی های رنگی مانند نوشابه، قهوه و غذاهای حاوی رنگ غذا استفاده می کنید ممکن است با گذشت زمان، رنگ کامپوزیت دندان شما کدر شود. بهتر است مصرف این غذاها را به حداقل برسانید و یا اینکه بلافاصله بعد از صرف آنها مسواک بزنید.
- خوراکی های چسبناک مانند آدامس و تافی و شکلات های چسبنده می توانند موجب لق شدن یا کنده شدن کامپوزیت دندان شوند.
- نوشیدنی ها، خوراکی ها و دهانشویه های حاوی الکل موجب سست شدن پیوند های کامپوزیتی می شوند. سعی کنید مصرف این نوع مواد خوراکی را محدود نمایید.

غذا خوردن بلافاصله بعد از کامپوزیت دندان
سؤال دیگری که اکثر بیماران در مورد غذا بعد از کامپوزیت دندان مطرح می کنند این است که: «آیا بلافاصله پس از انجام کامپوزیت دندان می توانم غذا بخورم؟». در پاسخ این پرسش باید بگوییم که، کامپوزیت دندان یک درمان فوری است که دوره نقاهتی ندارد. بنابراین بلافاصله بعد از انجام آن می توانید غذا بخورید. اما به یاد داشته باشید که:
- بهتر است تا چند روز پس از انجام کامپوزیت غذا های نرم میل کنید.
- اگر دندانپزشک از بی حسی موضعی استفاده کرده است مراقب لب ها، لثه ها و نقاط بی حس دهان خود باشید. تا زمان از بین رفتن کامل بی حسی از خوردن غذا و آشامیدنی داغ خودداری نمایید.
- بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید.
کلام آخر
کلینیک تخصصی ایران زمین مفتخر است تمامی خدمات دندانپزشکی اعم از خدمات درمانی و زیبایی را به شما عزیزان ارائه دهد. مطمئنا پس از استفاده از خدمات این کلینیک بی نظیر و تجربه دندانپزشکان لبخند رضایت بر لبان شما خواهد نشست. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان اینجا کلیک کنید.