دندان انسان از چندین بخش تشکیل می شود. قسمتی که ما در دهان می توانیم آن را ببینم مینای دندان است. داخل مینای دندان عاج دندان قرار دارد و در انتها ریشه دندان قرار گرفته است. بین ریشه و عاج قسمتی با نام پالت وجود دارد. در صورتی که پوسیدگی از مینای دندان عبور کرده و به عاج دندان برسد دندان را باید عصب کشی نمود. یکی از شایع ترین درمان های انجام شده در ایران عصب کشی دندان است. این درمان به شما کمک می کند بودن اینکه دندان پوسیده را از دهان خود حذف نمایید سال ها از آن استفاده کنید بدون اینکه نگران پوسیده شدن و یا درد گرفتن آن باشید. در این درمان پزشک عصب های دندان را از بین می برد و پالپ دندان را از پوسیدگی و عفونت هایی که در آن جمع شده است تمیز می کند.
آیا عصب کشی درد دارد؟
این سوالی است که ذهن بیشتر افرادی را که برای انجام عصب کشی اقدام می کنند را مشغول می کند؟ درد در عصب کشی کاملا کنترل شده است. بیمار برای انجام عصب کشی به واسطه بی حسی موضعی آماده می شود. مواد بی حس کننده به دندان تزریق شده و بعد از دقایقی دندان کاملا بی حس می شود. بعد از انجام عصب کشی نیز پزشک با تجویز مسکن و آنتی بیوتیک شرایطی فراهم می کند که کمترین درد را احساس نمایید. البته در صورتی که استفاده از آنتی بیوتیک و مسکن را در زمان معین انجام ندهید ممکن است مقداری درد احساس کنید که آن هم قابل تحمل است.
چه زمانی انجام عصب کشی الزامی می شود؟
اکر در مینای دندان خود پوسیدگی وسیع ایجاد شود و یا دندان سوراخ شود، در صورتی که در زمان جویدن غذا احساس درد نمودید، در صورتی که در زمان خوردن غذای سرد و گرم احساس درد کردید و یا اگر دندان شما لق شده باشد به احتمال بسیار زیادی باید عصب کشی انجام دهید. اما گاهی ظاهر دندان مشکل چندانی ندارد و عصب ها از داخل عفونت نموده اند. در این موارد پزشک قبل از انجام عصب کشی با تجویز آنتی بیوتیک سعی می کند عفونت را از بین ببرد و در مرحله بعد عصب کشی را انجام دهد.

مراحل انجام عصب کشی دندان
عصب کشی دندان تنها در دو جلسه انجام می شود و بیشتر فعالیت در جلسه اول صورت می گیرید. ابتدا قسمت های پوسیده دندان کاملا پاکسازی شده و پزشک به کمک دستگاه کانالی برای دسترسی به عصب های دندان ایجاد می کند. البته لازم به ذکر است قبل از انجام هر فعالیتی نیاز است که از دندان عکس برداری صورت گیرد. در انتها عصب های دندان به کمک فایل های دستی و یا روتاری از بین می روند. در این مرحله نیز نیاز به انجام عکسبرداری است تا بلندی ریشه دندان تخمین زده شود و عصب کشی کاملا اصولی انجام گیرد. در انتها بعد از پاکسازی تمامی کانال های دندان نوبت به پر کردن دندان می رسد. مراحل عصب کشی پیچیدگی زیادی دارد اما در این مقاله ما به صورت مختصر از آنها صحبت نمودیم.
عصب کش در چند جلسه انجام می شود؟
بسته به مشکل دندان ممکن است بین یک تا سه جلسه مراجعه به دندانپزشکی داشته باشید. اما بیشترین موارد در عصب کشی فقط در دو جلسه انجام می شود. با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی امروزه عصب کشی در یک جلسه نیز امکان پذیر شده است.
کلام آخر
کلینیک تخصصی ایران زمین با تمام امکانات به روز دنیا آماده انجام عصب کشی و درمان ریشه دندان بیماران است. در این دندانپزشکی علاوه بر عصب کشی دیگر درمان های رایج نیز انجام می شود.