یکی از مشکلات ایمپلنت، احتمال حرکت ایملپنت دندان است. این مشکل در زمانی اتفاق می افتد که در پایه به تازگی در لثه کاشته شده است. پایه ایمپلنت قطعه ای شبیه به پیچ است که از تیتانیوم ساخته شده است. تیتانیم فلزی زیست پذیر است. معنی این جمله یعنی اینکه در بدن انسان عفونت نخواهد کرد. این فلز به هیچ عنوان آلرژی زا نیست و تقریبا هیچ انسانی به تیتانیوم حساسیت نخواهد داشت. این قطعه پیچی شکل در لثه و به استخوان فک پیوند داده می شود. دلایلی وجود دارد که پایه در لثه حرکت کند. حرکت ایمپلنت دندان به معنی شکست در ایمپلنت است.
دلایل حرکت ایمپلنت دندان
دلیل حرکت ایمپلنت در دهان می تواند در موارد زیر خلاصه شود.
- نبودن فضای کافی برای پیوند پایه
اگر در فک بیمار فضای کافی برای پیوند پایه وجود نداشته باشد ممکن است که بعد از کاشت پایه، ایمپلنت حرکت کرده و پس بزند. پزشک برای جلوگیری از وقوع این اتفاق قبل از انجام پیوند وضعیت تراکم استخوان فک را بررسی نموده و در صورت نیاز از لیفت سینوس و یا تزریق پودر استخوان استفاده می نماید. این کار ممکن است که زمان ایمپلنت را طولانی نموده و هزینه ایمپلنت را افزایش دهد اما در عوض شما با اطمینان خاطر ایمپلنت خود را انجام داده اید.
- آوردن فشار مضاعف به پایه
در روزهای اول کاشت پایه ایمپلنت باید رژیم غذایی بسیار مناسبی برای خود در نظر بگیرد. مخصوصا اگر از روشک موقت استفاده می کنید. نباید از میوه های و سبزیجات سفت استفاده کنید، استفاده از تنقلات و خشکبار را به زمان دیگر موکول کنید، ته دیگ و غذاهای که نیاز به جویدن دارند را کمتر استفاده نمایید. این رژیم غذایی به شما کمک می کند که پایه ایمپلنت کاشته شده در دهانتان حرکت نکند. به هیچ عنوان دندان قروچه نکنید. با زبانتان دندان ایمپلنت شده را لمس نکنید. سعی کنید از خود مراقب باشید تا ضربه ناگهانی به دهانتان وارد نشود.
- عفونت و دیگر بیماری های لثه
بعد از کاشت پایه یک دوره آنتی بیوتیک پیشنهاد می شود. مصرف این آنتی بیوتیک از آنجایی اهمیت دارد که عفونت نمودن پایه در لثه ممکن است باعث شکست در ایمپلنت شود. بیماری های لثه نیز ممکن است باعث پس زدن ایمپلنت دندان شود. بعد از کاشت پایه ایمپلنت باید به شدت به بهداشت دهان خود اهمیت دهید. استفاده از مسواک مخصوص و همچنین دهان شویه این کمک را به شما می کند که از ایجاد عفونت و حرکت ایمپلنت دندان پیشگیری نمایید.

علائم حرکت ایمپلنت دندان
در صورتی که به تازگی پایه ایمپلنت را کاشته اید ولی بعد از گذشت یک تا دو هفته همچنان درد دارید باید نسبت به درد خود حساس شوید. این مشکل ممکن است خود را در زمان جویدن غذا نشان دهد. یعنی زمانی که در حال جویدن غذا هستید درد احساس نمایید. از دیگر علائم حرکت کردن ایمپلنت تورم، کبودی و التهاب لثه است. این موارد اگر در طول یک هفته بهبود نیافتند، باید با مراجعه به پزشک دلایل آن را بررسی نمایید.
نحوه درمان ایمپلنت جا به جا شده
حال اگر به صورت ناخواسته ایمپلنت دندان شما حرکت کرد چگونه می توان آن را درمان نمود. البته درمان این مشکل بسته به علت به وجود آمدن مشکل متفاوت خواهد بود. در صورتی که عفونتی در ناحیه پایه کاشته شده متوجه شدید باید بلافاصله با دقت بیشتری مصرف آنتی بیوتیک را آغاز نمایید تا از حاد شدن مشکل جلوگیری شود. در صورتی که بر اثر ضربه و یا فشار آوردن ایمپلنت را جابه جا نمودید بلافاصله به پزشکتان مراجعه نمایید تا در صورت امکان آن را در محل خود قرار داده و یا مجددا اقدام به کاشت ایمپلنت نماید. این کار زمان ایمپلنت شما طولانی تر و هزینه درمان شما را افزایش خواهد داد.