ضرورت پیوند استخوان در ایمپلنت دندان به علت نبود تراکم استخوانی کافی برای کاشت پایه ایمپلنت است. در برخی موارد برای جبران این کمبود از روش هایی مانند پیوند استخوان استفاده می شود. پیوند استخوان می تواند فضای کافی را برای نصب پایه فراهم نموده و احتمال موفقیت این روش را بالا ببرد. در مواردی تحلیل لثه باعث تحلیل استخوان فک می شود. زمانی که فاصله زمانی زیادی بین کاشت ایمپلنت دندان و از دست رفتن دندان ایجاد شود، به مرور لثه کوچکتر شده و باعث آسیب و کم شدن تراکم استخوان فک می شود. در صورتی که این مشکل در فک بالا پیش آید، سینوس ها گسترش پیدا کرده و فضای خالی استخوان و دندان را می پوشانند. در این صورت نمی توان پایه را در داخل کیسه هوا جایگذاری نمود. بنابراین بهترین راه قبل از کاشت ایمپلنت دندان، تزریق و پیوند استخوان است.
انواع پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
همانطور که در خصوص علل ضرورت پیوند استخوان در ایمپلنت دندان توضیح دادیم، این روش برای جبران کمبود تراکم استخوانی است. ولی اینکه این میزان استخوان از چه منبعی تامین شود، می توان تقسیم بندی های زیر را انجام دهیم:

پیوند استخوان اتوگرافت
اولین و بهترین منبعی که دندانپزشک معرفی و ترجیح می دهد، استخوان خود بیمار است. این استخوان چون از بدن خود فرد استخراج می شود، بنابراین واکنش منفی در برابر ان بروز نخواهد کرد و بدن آن را پس نمی زند. سرعت بهبودی نیز در این روش بسیار بالاتر از روش های دیگر است. چون استخوان و سلول های زنده مغز استخوان بعد از پیوند به رشد خود ادامه می دهند. تنهای ایراد این روش این است که بیمار دو بار تحت عمل قرار می گیرد. ابتدا برای برداشت استخوان و دفعه دوم پیوند استخوان در محل مورد نظر.
پیوند استخوان آلوگرافت
در این روش ، استخوان مورد نیاز از بدن یک انسان دیگر تامین می شود. در این حالت چون بدن فرد پاسحگوی برداشت نیست ، می توان از بانک استخوان کمک گرفت. ایراد این روش امکان پس زدن بدن بیمار و سرعت بهبودی پایین تر آن است. ولی مزیت آن این است که فرد تنها یک بار نیاز به عمل خواهد داشت.
پیوند استخوان زنو گرافت
در صورتی که نه بدن بیمار و نه شخص دیگر قابلیت پیوند به استخوان فک را نداشته باشدف در صورت تمایل از استخوان حیواناتی مانند گاو استفاده می شود. سباهت های بافت استخوانی بین انسان و گاو باعث انتخاب آن می شود.
پیوند استخوان آلو پلاست
این مرحله ، اخرین داده است که می تواند مورد استفاده قرار گیرد. در این حالت از مواد سنتزی که برای تشکیل بافت های استخوانی بکار می رو، استفاده می شود. مهم ترین مزیت این روش ، احتمال بروز عفونت در کمترین حالت ممکن است.
در این نوع پیوند استخوان از مواد سنتزی برای تشکیل بافت های استخوانی استفاده می شود. در این روش احتمال عفونت در محل کاشت ایمپلنت به حداقل مقدار خود خواهد رسید.

دلایل نیاز به پیوند استخوان
حال که با انواع پیوند استخوانی آشنا شدیم، می خواهیم ضروت پیوند استخوان در ایمپلنت دندان را توضیح دهیم. یکی از مهم ترین دلایل نبود بافت استخوانی کافی برای کاشت پایه دندان است. در فک بالا وجود سینوس ها و در فک پایین وجود عصب های حیایت می تواند برای این مورد خطر آفرین باشد که باید احتیاط زیادی در تزریق پودر استخوان و یا پیوند استخوان انجام گیرد. بعد از این مرحله نیز برای نتیجه گیری مناسب باید مراقبت های زیادی انجام گیرد. زیرا در صورت عدم موفقیت، امکان کاشت ایمپلنت دندان وجود نخواهد داشت.
کلام آخر
کلینیک تخصصی ایران زمین برای تزریق پودر استخوان آمادگی دارد. در صورت نیاز به دریافت مشاوره در این زمینه می توانید اینجا کلیک کنید.