علائم عفونت ایمپلنت دندان را جدی بگیرید. عمل کاشت ایمپلنت دندان، یکی از جراحی های مهم و حساس دهان و دندان است. چنانچه دچار عفونت شود و در عین حال تشخیص آن به تعویق افتد می تواند موجب تخریب استخوان فک شود. همچنین این امر می تواند آسیب های جدی به لثه، فک، دندان های مجاور وارد کند، مهم تر اینکه عفونت ایمپلنت اگر نادیده گرفته شود ممکن است وارد خون شده و سبب بیماری های دیگر شود. به طور کلی می توان گفت بروز عفونت ایمپلنت دندان در همان مراحل اولیه کار، خبر شکست خوردن کار می دهد. بنابر این توصیه می شود در صورت مشاهده هر یک از علائم عفونت ایمپلنت سریعا به پزشک متخصص مراجعه کنید و از او کمک بگیرید تا در صورت تشخیص عفونت ایمپلنت دندان، مراحل لازم جهت درمان انجام گیرند. در ادامه به بررسی برخی از این نشانه ها می پردازیم.
چند نشانه مهم عفونت ایمپلنت
علائم عفونت ایمپلنت شبیه به علائم سایر بیماری های دهان مانند عفونت دندان یا عفونت لثه است. و شامل تب کردن، درد و التهاب و احساس تیرکشیدن در ناحیه، احساس طعم و بوی ناخوشایند در دهان، خونریزی، سخت شدن جویدن غذا، لق شدن یا تکان خوردن ایمپلنت، ترشحات چرکی می شود. معمولا اولین نشانه ای که می تواند خبر از عفونت ایمپلنت دندان دهد، تداوم خونریزی است. توجه داشته باشید که خونریزی در دو روز اول پس از انجام جراحی امری عادی است اما اگر پس از دو روز همچنان ادامه یابد می تواند یکی از علائم عفونت ایمپلنت تلقی شود.
همین موضوع درباره درد و التهاب و تب نیز صدق می کند. ایمپلنت دندان یکی از اعمال سخت جراحی دهان و دندان است و لثه و دهان، در هنگام انجام جراحی تحت فشار قرار می گیرند و طبیعی است که تا بیست و چهار ساعت با عوارضی چون درد و خونریزی و تب همراه باشد که معمولا پزشک جراح برای رفع این مشکل و کاهش درد، داروهای ضد التهاب و مسکن تجویز می کند. اما اگر پس از گذشت یک یا دو روز هنوز تب دارید یا درد و التهاب لثه فروکش نمی کند ممکن است زنگ هشداری برای پس زدن ایمپلنت دندان باشد. بنابراین، این علائم را جدی بگیرید و در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.

علائم عفونت ایمپلنت چه زمانی ممکن است مشاهده شود؟
عفونت ایمپلنت پس از انجام جراحی:
عفونت ایملنت ممکن است پس از کشیدن دندان و یا هنگام جراحی ایمپلنت ایجاد شود. اگر هنگام کشیدن دندان و یا قرار دادن ایمپلنت در لثه، باکتری هایی در لثه باقی بمانند می توانند عفونت لثه را در بر داشته باشند. در صورتی که کشیدن دندان و جراحی ایمپلنت به روش کاملا استریل انجام شوند، این مشکل پیش نخواهد آمد.
عفونت ایمپلنت در طول دوره درمان:
اگر پس از گذشت حدود چهار تا هشت هفته، با بروز علائم عفونت ایمپلنت روبرو شدید ممکن است این عارضه به دلیل شل شدن پیچ ایمپلنت باشد که در این صورت باید پیچ ایمپلنت استریل و تمیز شود یا کاملا تعویض گردد.
عفونت ایمپلنت در مرحله بهبودی:
بعد از گذشت حدود چهار تا هشت هفته پس از کاشت ایمپلنت و به پایان رسیدن تمام مراحل آن باید بهبودی کامل حاصل گردد. اما اگر پس از این بازه زمانی، عفونت ایمپلنت ایجاد شود، بدین معناست که ایمپلنت با شکست رو به رو شده است.
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم شما را با علائم عفونت ایمپلنت آشنا کنیم. توجه داشته باشید که گاه ممکن است علائم ذکر شده، منبع و منشا دیگری داشته باشند و تشخیص قطعی عفونت ایمپلنت باید توسط جراح صورت گیرد. کلینیک تخصصی ایران زمین با پزشکان مجرب و متخصص آماده ارائه هر گونه خدمات در این زمینه می باشد.