یکی از معایب روکش دندان، افتادن روکش دندان است. روکش دندان یکی مقاومترین روش های زیباسازی دندان است. اما دلایل افتادن روکش دندان چیست ؟ چه عواملی باعث می شود که روکش دندان لق شده و بی افتد؟ دلایل زیادی در این زمینه دخیل هستند؛ اما ما در این مقاله قصد داریم دلیل افتادن روکش دندان، چگونگی جلوگیری از افتادن روکش و نحوه ترمیم آن را بررسی نماییم.
علت افتادن روکش دندان
دلایل افتادن دندان در بعضی موارد به علت رعایت نکردن نکات مراقبتی توسط بیمار اتفاق می افتد و گاه در اثر بی دقتی پزشک در چسباندن روکش پیش می آید. اما از مهمترین دلایل افتادن روکش دندان می توان به موارد زیر اشاره داشت.

پوسیده شدن دندان زیر روکش
یکی از عمده علت های افتادن روکش می توان به پوسیده شدن دندان زیر روکش اشاره داشت. در صورتی که دندان به درستی عصب کشی و یا ترمیم نشده باشد و یا روکش به درستی به دندان متصل نشده باشد باکتری های زیر روکش رشد کرده و باعث پوسیده شدن دندان می شود. این امر مهمترین دلیل افتادن روکش دندان می باشد. در صورت بروز چنین مشکلی شما در ابتدا بوی بدی در دهان خود احساس خواهید کرد. بهتر است بوی بد دهان خود را جدی گرفته و برای بررسی دلیل آن به پزشک مراجعه نمایید. اگر قبل از حاد شدن مشکل اقدام نمایید امکان ترمیم دندان و چسباندن مجدد روکش دندان مقدور خواهد بود.
چسب مورد استفاده توسط پزشک مناسب نبوده است
اصولا روکش دندان توسط چسب و یا همان سمان مخصوص به دندان متصل می شود. این چسب باید به مقدار کافی و همچنین از بهترین انواع چسب باشد. یکی از دلایل ماندگاری بالای روکش دندان باکیفیت بودن چسب مورد استفاده توسط پزشک است.
عدم وجود تاج کافی برای نکه داشتن روکش
در صورتی که دندان بسیار پوسیده باشد، در زمان ترمیم و عصب کشی تاج بسیار ضعیف شده و یا کوتاه می شود. اگر میزان استاندار تاج بعد از ترمیم باقی نمانده باشد، روکش به زودی می افتد.
آوردن فشار مضاعف به روکش دندان
شکستن و یا جویدن غذاهای سفت، پوست آجیل، ته دیگ و … باعث شکسته شدن روکش دندان خواهد شد.
جویدن غذاهای چسبناک
بیمار بعد از انجام روکش دندان نباید غذاهای و یا شیرینی های بیش از اندازه چسبناک مصرف کند. مصرف بعضی از انواع شیرینیجات ممکن است باعث کنده شدن روکش دندان شما شود.

در صورت افتادن روکش دندان چه کنیم؟
اگر به دلایلی که در بالا ذکر روکش دندان شما لق شد و یا افتاد، سعی کنید آن را قورت ندهید. البته در صورت بلعیدن آن نیز نگران نباشید؛ چرا که به زودی دفع خواهد شد. در صورت یکه بتوانید روکش دندان را برای پزشک خود ببرید احتمال دارد بعد از بررسی علت افتادن روکش دندان و برطرف نمودن مشکل بتواند آن را مجددا نصب نماید. اما اگر روکش شکسته باشد باید مجددا دندان از لحاظ سلامت بررسی شده و قالبگیری انجام شود. قالب برای لابراتوار ارسال شده و روش جدید ساخته می شود.
اما اگر دندان پوسیده شده باشد باید عکس رادیوگرافی از دندان تهیه گردد. اگر ریشه سالم باشد و با برداشتن قسمت های پوسیده امکان چسباندن روکش مقدور باشد، مشکلات رفع شده و روکش مجددا متصل می شود. در غیر این صورت دندان برای درمان به روش های دیگر و یا کشیده شدن اقدامات لازم انجام می گیرد.
هزینه افتادن روکش دندان
در صورتی که روکش دندان شما بلعیئه و یا شکسته نشده باشد می توانید آن را به پزشک بدهید تا در صورت امکان از آن استفاده نماید. با این کار می تواند در هزینه نصب مجدد روکش صرفه جویی نمایید. اما در غیر این صورت باید مجددا هزینه ساخت و نصب روکش را پرداخت نمایید.
کلام آخر
در کلینک تخصصی ایران زمین در صورت وجود روکش برای ترمیم آن هزینه بسیار زیادی دریافت نخواهد شد. در ضمن متخصصان ما در زمینه چسباندن روکش دندان شما دقت و مهارت کافی خواهند داشت.