فیکسچر ایمپلنت و کاربرد آن در ایمپلنت دندان چیست؟

فیکسچر ایمپلنت و کاربرد آن در ایمپلنت دندان چیست؟

در هنگام مطالعه درباره ی ایمپلنت دندان، اجزا و مراحل آن حتما به واژه ی فیکسچر ایمپلنت بر می خورد. مسلما هدف از انجام ایمپلنت جایگزین کردن دندانی جدید، زیبا و صد البته مقاوم به جای دندان از دست رفته است. فیکسچر همان چیزی است که تضمین کننده ی استحکام و مقاومت طولانی مدت و چه بسا مادام العمری دندان ایمپلنت شده است. فیکسچر قطعه ای پیچی شکل است که در استخوان فک قرار داده می شود تا نقش پایه را در ایمپلنت دندانی ایفا کند. اهمیت این قطعه به حدی است که می توان گفت بدون جای گذاری فیکسچر ایمپلنت معنایی ندارد. جنس فیکسچرها از نوع آلیاژ تیتانیوم است که سازگازی بسیار خوب با بدن از جمله مزیت های مهم آن است. نارسایی، مقاومت بالا در برابر خوردگی و شرایط ترمودینامیک از دیگر ویژگی هایی است که باعث مناسب بودن این قطعه برای استفاده در ایمپلنت دندانی است.

کاربرد فیکسچر ایمپلنت

این قطعه مهم ترین قطعه در پروسه ی ایمپلنت دندان محسوب می شود و در واقع نقش ریشه را برای دندان مصنوعی ایفا می کند. فیکسچر ایمپلنت و نیز کاور اسکرو در مرحله ی اول ایمپلنت مورد استفاده قرار می گیرند. در هنگام انجام جراحی، فیکسچر درون حفره ی دندانی که کشیده شده است قرار می گیرد. درصورت نبود حفره ی دندانی مناسب، دندانپزشک با دریل یک حفره در داخل استخوان فک ایجاد کرده فیکسچر را داخل آن قرار می دهد سپس با کاور اسکرو روی آن پوشانده شده و لثه بر روی آن بخیه زده می شود. مدت زمان لازم برای جوش خوردن فیکسچر به استخوان فک، 5 ماه برای فک بالا و 3 ماه برای فک پایین است. به دلیل تماس مستقیمی که این قطعه با استخوان فک و لثه دارد در تولید آن از ماشین های CNC که ضریب دقت بالایی دارند استفاده می شود.

فیکسچر ایمپلنت دندان

ویژگی های فیکسچر

فیکسچر ایمپلنت به عنوان یک پیچ سازگار با بدن در اندازه های مختلف از لحاظ ارتفاع، قطر و شکل تولید شده و در اختیار دندانپزشکان قرار می گیرد. این قطعه ی حیاتی دارای ویژگی ها و مختصاتی است که در زیر به برخی از آن ها اشاره می شود.

  • ساختار فیکسچر: در ساخت این قطعه عموما از تیتانیوم استفاده می شود. گاهی جنس آن از تیتانیوم خالص است ولی در مواردی برای افزایش مقاومت و استحکام قطعه، فلزات دیگری مانند آلومینیوم و یا وانادیوم با آن ترکیب می شود.
  • بافت سطح فیکسچر: سطح فلزی فیکسچرها یا کاملا صاف است یا بر روی آن یک بافت غلافی کشیده می شود تا بافت را در یک سطح میکروسکوپیک به شکل منظمی نگه دارد. این نوع از بافت باعث منظم نگه داشته شدن میزان ارتباط سطحی بین ایمپلنت و استخوان می شود.
  • پوشش فیکسچر: یکی از روش های مهم و موثر در افزایش بازسازی استخوان این است که سطح فیکسچر را با مواد مخصوص بازسازی استخوان پوشش دهند.
فیکسچر ایمپلنت دندان

مراقبت های پس از کاشتن فیکسچر

  • مصرف آنتی بیوتیک: پس از کار گذاشتن فیکسچر و بخیه زدن لثه، احتمال عفونت وجود دارد. برای جلوگیری از این مشکل باید به طور مرتب آنتی بیوتیک تجویز شده را مصرف نمایید.
  • مسواک زدن بخیه ها: مسواک زدن دندان ها و اطراف بخیه ها به صورت ملایم و آرام و غرغره ی آب نمک و دهانشویه 24ساعت پس ار جراحی توصیه می شود.
  • اجتناب از فعالیت های سنگین: در صورت انجام کار سنگین و وارد آمدن فشار زیاد احتمال درد شدید، باز شدن بخیه ها و خونریزی وجود دارد لذا استراحت کافی و دوری از انجام کار سنگین می تواند مانع از بروز این مشکلات شود.

کلام آخر

داشتن دندان هایی سالم و زیبا ومقاوم در هر برهه ای از دوران زندگی انسان اهمیت بالایی دارد. مرکز تخصصی دندانپزشکی ایران زمین می تواند با ارائه ی با کیفیت ترین خدمات دندانپزشکی با بروز ترین تجهیزات و مجرب ترین متخصصان به شما فرصت دوباره ای برای داشتن دندان هایی سالم و مقاوم و نیز لبخندی زیبا را بدهد. در صورت تمایل به دریافت مشاوره رایگان در زمینه ایمپلنت دندان اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید