نحوه نصب کامپوزیت دندان به چه شکلی است؟

نحوه نصب کامپوزیت دندان به چه شکلی است؟

افرادی که به دنبال کامپوزیت دندان های خود هستند، معمولا می خواهند بدانند که نحوه نصب کامپوزیت دندان چگونه است؟ به چند جلسه نیاز دارد تا این مراحل انجام شود؟ و… در اینجا می خواهیم به این پرسش ها پاسخ دهیم. نصب کامپوزیت دندان باعث می شود که روکش موجود در دهان همانند دندان، طبیعی دیده شود و تشخیص آن از دندان طبیعی دشوار باشد. کامپوزیت دندان در واقع یک پروتز با جنس رزین است که با اتصال به مینای دندان باعث می شود فرد از ظاهری زشت خلاص شود. اغلب مراحل انجام کامپوزیت دندان در طول یک جلسه و بسیار سریع انجام می شود که متناسب با تعداد دندان مورد نیاز است که از 2 تا 6 ساعت تغییر می کند. در ادامه ی مطلب به صورت مفصل درباره نحوه نصب کامپوزیت دندان توضیحاتی ارائه شده است.

مراحل نصب کامپوزیت دندان

معمولا برای اینکه بیمار بفهمد که کاندیدای مناسبی برای درمان است یا خیر، نیاز به مشاوره اولیه دارد. جلسه مشاوره شامل بررسی تمامی مشکلات احتمالی و اطمینان از عدم وجود التهاب در بیمار می باشد.

نحوه نصب کامپوزیت دندان

انتخاب رنگ

سپس دندان پزشک در مورد رنگ نهایی مطلوب دندان ها و نوع کامپوزیت مورد استفاده بحث خواهد کرد. اگر بیمار به دنبال دندان های سفید تری باشد. معمولا قبل از روکش کامپوزیت، سفید کردن دندان ها انجام می شود. این کار به پزشک امکان می دهد که مواد رزین سفید تری را ایجاد کند.

جدا نمودن و تمیز کردن دندان ها

پس از انتخاب رنگ پزشک معمولا با استفاده از یک سد دندان ها را از همدیگر جدا می کند تا رطوبت اضافی برای استفاده از مواد کامپوزیت وجود نداشته باشد.  پزشک برای متخلخل شدن سطح دندان کمی از اسید استفاده می کند، این باعث می شود که مواد رزین به طور موثر تر روی سطح دندان بچسبد.

قرار دادن مواد روی دندان

سپس پزشک با استفاده از یک برس مواد تهیه شده را در چند لایه به دندان اضافه می کند و فرم دهی می کند. فرم دهی رزین کامپوزیت از مهم ترین مراحل نصب است که اصلاح طرح لبخند شما به تجربه و مهارت پزشک در این مرحله بستگی دارد. لایه گذاری موفق مواد رزین کامپوزیت، فرم دهی آنها و ایجاد پیوند بین لایه کامپوزیت و عامل پیوند دهنده که روی یکدیگر قرار می گیرند، در این مرحله انجام می شود. پزشک باید بتواند با مهارت کامل تمام عیوب جزئی دندان ها را بپوشاند.

نحوه نصب کامپوزیت دندان

مستحکم کردن دندان

پس از اینکه پزشک از تمامی مراحل قبلی رضایت کامل حاصل کرد شروع به سفت کردن آنها با اشعه لیزر می کند تا پیوند برقرار شود. معمولا هر دندان 10 تا 30 ثانیه در معرض نور لیزر قرار می گیرد.

پالیش کردن

مرحله آخر نحوه نصب کامپوزیت دندان پالیش کردن کامپوزیت است که به منظور زیبا سازی کامپوزیت ها و ایجاد شفافیت دندان های بیمار انجام می گیرد. زمانی که در نهایت لایه گذاری کامپوزیت به پایان رسید و پزشک لایه هارا به نحوه دلخواه خودش سفت کرد، زمان پالیش می رسد. پالیش کردن می تواند با استفاده از از نوار سمباده انجام بگیرد.

مراقبت های بعد از نصب کامپوزیت دندان

برای رسیدن به بهترین نتیجه درمان کامپوزیت دندان نیاز به مراقبت هایی می باشد که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می کنیم:

•  در 3 روز اول پس از نصب کامپوزیت دندان از خوردن قهوه و چای، کشیدن سیگار پرهیز کنید. البته باید این نکته را بدانید که مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی شانس موفقیت را کاهش می دهد.

•  برای حفظ سلامت بهداشت دهان و دندان از دهانشویه های نمکی و غیر الکلی استفاده کنید.

•  بعد از کاشت باید برنامه ی زمانی ملاقات با دندان پزشک را داشته باشید. باید حداقل هر 4  ماه یک بار برای چکاب به دندان پزشک مراجعه کنید.

کلام آخر

در کلینیک تخصصی ایران زمین از بهترین مواد و بهترین پزشکان برای انجام کامپوزیت استفاده می شود. در صورت نیاز به دریافت مشاوره در زمینه کامپوزیت دندان اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید