افتادن روکش ایمپلنت دندان چه دلایلی دارد؟

افتادن روکش ایمپلنت دندان چه دلایلی دارد؟

ایمپلنت دندان یکی از راه های پر کردن جای خالی دندان از دست رفته است. افتادن روکش ایمپلنت دندان ، یکی از عوارض این شیوه درمانی می باشد. به طور کلی روکش ها به دو روش بر روی ایمپلنت دندان چسبانده می شوند. روش اول روکش های پیچی می باشند که با استفاده از پیچ به ایمپلنت دندان وصل می شوند و روش دوم روکش های چسبی هستند که با استفاده از سمان (چسب) به ایمپلنت دندان چسبانده شده و آن را می پوشانند. هر کدام از این روش ها مراحل خاصی دارند و قطعا هر روش، معایب و محاسنی نیز خواهد داشت. اما آنچه که مهم است طول عمر ایمپلنت دندان است که حفظ روکش ایمپلنت دندان بر روی آن و جلوگیری از افتادن زود هنگام روکش، یکی از عوامل مؤثر بر این امر می باشد.

عوامل موثر بر افتادن روکش ایمپلنت دندان

علل متعددی ممکن است موجب افتادن روکش ایمپلنت دندان شوند. برای مثال انتخاب حداکثری ارتفاع و سطح مقطع، برای اباتمنت ایمپلنت دندان موجب می شود، چسباندن روکش ایمپلنت دندان به آسانی انجام شده و مقاومت بیشتری نیز داشته باشد. مسئله مهم دیگر، جنس چسب ایمپلنت دندان است. استفاده از چسب های با کیفیت بسیار مهم است. البته این چسب ها بر دو نوع دائمی یا موقتی نیز تقسیم می شوند که چسب موقتی همانطور که از نامش نیز پیداست، امکان کنده شدن دارد. در روکش هایی که از طریق پیچ وصل شده اند، عواملی چون شل شدن پیچ ایمپلنت دندان، جنس پیچ، نا متناسب بودن اندازه ها و اجزای ایمپلنت دندان و… می توانند موجب شوند ایمپلنت دندان لق شده یا بیفتد.

افتادن روکش ایمپلنت دندان

با روکش ایمپلنت دندانی که افتاده است چه کنیم؟

روکش ها، در ابتدا به وسیله چسب موقت به ایمپلنت دندان چسبانده می شوند و به همین دلیل امکان افتادن روکش ایمپلنت دندان وجود دارد. در صورتی که روکش ایمپلنت دندان شما افتاده است بهتر است در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا دوباره آن را بر سر جای خود بچسباند و این بار در صورت نیاز از چسب دائمی استفاده کند و اگر نیاز به ترمیم دارد، این کار را انجام دهد. ممکن است بتوانید با خرید چسب موقت از داروخانه ها، روکش افتاده را دوباره به ایمپلنت دندان خود وصل کنید، اما توجه داشته باشید که اگر محل را کاملا ضدعفونی نکرده باشید، این کار موجب تجمع باکتری ها بین روکش و ایمپلنت دندان شده و باعث ایجاد عفونت می شود. پزشک متخصص ابتدا محل چسباندن روکش را کاملا ضدعفونی می کند و بلافاصله روکش را متصل می کند.

مقایسه اتصال روکش به وسیله چسب و پیچ

اولین چیزی که در درمان دندان ها مطرح می شود، حفظ زیبایی ظاهری آن می باشد. اتصال روکش به ایمپلنت دندان از طریق پیچ، شاید ظاهر خوبی نداشته باشد. چون در این روش سوراخی برای دسترسی به پیچ ایمپلنت دندان ایجاد می شود. از جمله معایب دیگر این روش، احتمال شل شدن پیچ ایمپلنت دندان می باشد که ممکن است با جویدن غذا، روکش بیفتد.

افتادن روکش ایمپلنت دندان

اما مسئله دیگر این است که روکش ایمپلنت دندان که در واقع نقش دندان طبیعی برای جویدن غذا و… را ایفا می کند، چون در معرض فشار و ضربه هایی قرار دارد ممکن است به دلیل شکستکی یا افتادن یا هر دلیل دیگری نیاز به ترمیم یا عوض کردن داشته باشد. اگر روکش توسط چسب مخصوص ایمپلنت چسبانده شده باشد، این کار بسیار سخت خواهد بود اما روکش پیچی به راحتی باز شده، ترمیم و سپس دوباره با پیچ سر جای خود متصل می گردد.

کلام آخر

همه اعمال جراحی و بخصوص اعمال مربوط به دهان و دندان دشواری هایی دارند که در طول درمان باید توسط بیمار تحمل شوند. اما با کسب رضایت از نتیجه نهایی، تمام این درد ها فراموش خواهند شد. در کلینیک تخصصی ایران زمین، تمامی خدمات دندانپزشکی با کیفیت بالا و توسط متخصصان مجرب انجام می شوند.در صورت نیاز به دریافت مشاوره رایگان در زمینه مشکلات، مزایا و هزینه ایمپلنت دندان می توانید اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید