معایب ایمپلنت متحرک با وجود پیشرفت هایی که در تکنیک های دندان پزشکی وجود دارد روز به روز بیشتر می شود. با اینکه ایمپلنت های متحرک طرفداران زیادی دارد اما معایب زیاد آن باعث می شود که دنبال گزینه های دیگری برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته انتخاب کنند. به همین خاطر سبک زندگی افراد پس از قرار گرفتن ایمپلنت متحرک تغییر چشمگیری می کند. از جمله این معایب می توان به موارد زیر اشاره کرد :
نحوه شستشو دشوار
دندان های مصنوعی باید هر روز از دهان خارج و تمیز کرد تا از بروز بیماری ها و مشکلات پیشگیری کرد. حداقل باید هفته ای دوبار در محلول ضد عفونی قرار داد زیرا در تشکیل رسوب و پلاک مستعد هستند.
مشکل در تکلم
بعضی اوقات مشکلاتی را هنگام حرف زدن و غذا خوردن ایجاد می کند. مخصوصا اگر غذا ها سفت یا چیپسی باشد. لذا چونکه متحرک است ممکن است هر لحظه جدا شود برای همین باید به شیوه غذا خوردن توجه زیادی داشته باشیم.
تحلیل استخوان فک
استفاده از دندان مصنوعی در طول زمان باعث می شود که شخص را با تحلیل استخوان فک یا تحلیل لثه مواجه کند. تحلیل استخوان باعث افتادگی صورت می شود و چهره فرد پیر تر از آنچه هست نشان می دهد.

آسیب به دندان مجاور
یکی از معایب ایمپلنت متحرک این است که قلابی که برای نگه داشتن ایمپلنت استفاده می شود، به دندان های دیگر تکیه می کند. این تکیه باعث می شود که به دندان های کناری آسیب برساند و به روند تخریب آنها سرعت ببخشید.
دائمی نبودن
از سوی دیگر، دندان مصنوعی باید هر 10 تا 15 سال یک بار عوض شود. با این حال با رعایت بهداشت دهان می توان بر طول عمر ایمپلنت افزود.
زمان طولانی عادت کردن به آن
حداقل یک ماه برای عادت کردن دهان به ایمپلنت متحرک لازم است. اگر چه در اوایل کار حرف زدن، غذا خوردن با دندان های مصنوعی مشکل است اما در مرور زمان لثه ها به دندان های جایگزین شده عادت می کنند. هرچه دندان مصنوعی در دهان بیشتر بماند روند عادت سریع تر خواهد بود.
تفاوت ایمپلنت متحرک با اوردنچر
اصلی ترین تفاوت ایمپلنت متحرک با اوردنچر این است که اوردنچر توسط پایه های ایمپلنت در دهان ثابت می ماند و جا بجایی ناخواسته ای هنگام حرف زدن و غذا خوردن ندارد. در صورتی که ایمپلنت مصنوعی روی بافت لثه قرار می گیرد و ثبات زیادی ندارد. معمولا از قلاب و کلیپس برای نگه داری اوردنچر در دهان استفاده می شود تا به راحتی جا به جا نشود. به این ترتیب تا زمانی که خود فرد برای تمیز کردن یا ترمیم از دهان خارج نکند امکان جابجایی اضافی در دهان نخواهند داشت.
با استفاده از اوردنچر خوردن غذاهای سفت و چیپسی برای فرد مشکل ایجاد نمی کند و فرقی با دندان طبیعی ندارد در صورتی که دندان مصنوعی قدرت جوندگی کمتری دارد. علاوه بر آن دیگر نیازی به جابجا کردن آن در طول روز نیست.

تفاوت ایمپلنت متحرک با ایمپلنت ثابت
حتی افرادی که لثه ندارند می توانند از ایمپلنت ثابت نهایت استفاده را بکنند. به این صورت که برای بیمار چند ایمپلنت در لثه کاشته می شود و سپس بقیه دندان ها را به صورت متحرک یا بریج در دهان فرد قرار می گیرند. اینگونه هیچ مشکلی برای فرد در هنگام حرف زدن یا غذا خورد پیش نمی آید.
دندان های ایمپلنت شده در صورت استفاه درست دوام بسیار زیادی دارد و ممکن است سالیان طولانی برای شخص کارایی داشته باشد اما ایمپلنت متحرک هر 10 سال نیاز به ترمیم دارد.
هرچند داشتن دندان مصنوعی بهتر از نداشتن دندان است اما کاشت ایمپلنت می تواند به عنوان یک روش دائمی برای تمام عمر راحتی و لبخند خارق العاده ای را به شما هدیه دهد.
کلام آخر
کلینیک تخصصی ایران زمین انواع مختلف ایمپلنت را ارائه می دهد. برای دریافت مشاوره رایگان در این زمینه می توانید اینجا کلیک کنید.