عفونت پیچ ایمپلنت یکی از عوارض ایمپلنت دندان است که بیش از حد بودن آن منجر به نگرانی می شود. عفونت ایمپلنت دندان ممکن است منجر به تخریب بافت استخوان فک شود. هنگامی که پیچ ایمپلنت در فک استخوان قرار می گیرد، پاتوژن های عفونت زا با سلول های دفاعی بدن درگیر خواهند شد. به همین منظور نیز پزشک آنتی بیوتیک هایی تجویز کرده و مصرف آن را در یک دوره به صورت منظم توصیه می کند. اما اگر عواملی چون عدم رعایت بهداشت دندان و دهان، سیگار کشیدن و … وجود داشته باشد پاتوژن های عفونت زا پیچ را احاطه کرده و رشد می کنند. این امر منجر به حادتر شدن عفونت پیچ ایمپلنت می شود.
علائم نشان دهنده ی عفونت پیچ ایمپلنت
وجود عفونت در پیچ ایمپلنت منجر به بروز علایمی شبیه به عفونت و بیماری های لثه می شود. این علائم عبارتند از:
- لق شدن ایمپلنت
- خونریزی مداوم بعد از گذشت یک شبانه روز از جراحی
- قرمزی و ورم کردن لثه پیرامون ایمپلنت
- وجود طعم ناخوشایند در دهان
- بوی بد دهان
- درد تیر کشنده یا احساس ناراحتی
- درد گنگ و مبهم به هنگام لمس
- وجود ترشحات چرکی در این ناحیه
- دیده شدن پیچ ایمپلنت
- سخت شدن عمل جویدن
- بروز تب
- خونریزی در اطراف ایمپلنت به هنگام مسواک زدن

نحوه جلوگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان
روش های پیشگیری از عفونت پیچ ایمپلنت دندان بعد از پایان جراحی ایمپلنت از سوی پزشک تجویز می شود. این روش ها شامل مواردی چون رعایت بهداشت دندان و دهان، مراجعه ی منظم به پزشک و استفاده از رژیم غذایی متناسب است. اما اگر احتمال به وجود آمدن عفونت در پیچ ایمپلنت باشد پزشک آنتی بیوتیک هایی تجویز می کند که باید طبق دستور پزشک تا پایان دوره ی درمان مصرف شود. همچنین دهانشویه های مخصوصی تجویز می شود که استفاده از آنها عفونت موجود را از بین می برد. رعایت این موارد باعث می شود عفونت جزئی موجود در ایمپلنت از بین رفته و از ایجاد عفونت پیچ ایمپلنت پیشگیری شود.
درمان عفونت پیچ ایمپلنت دندان
در صورت بروز عفونت در پیچ ایمپلنت باید با استفاده از اقداماتی از افزایش شدت آن بکاهید. از جمله ی این اقدامات می توان به استراحت کردن و خودداری از انجام فعالیت های سنگین اشاره کرد. همچنین می توانید از کیسه ی یخ استفاده کرده و غذاهایی نرم بخورید. این کار باعث کاهش فشار بر روی دندان شده و فعالیت میروب و باکتری های عفونت زا را کاهش می دهد. اما یکی از موثرترین درمان های عفونت پیچ ایمپلنت استفاده از آنتی بیوتیک می باشد. در کنار آن نیز باید مسواک زدن و رعایت اصول بهداشت دهان و دندان را فراموش نکنید. استفاده از غذاهای سرشار از ویتامین های A و C نیز می تواند به سریع تر شدن روند بهبودی عفونت کمک کند.
اما اگر عفونت افزایش پیدا کند و درد بیشتری را به بیمار تحمیل نماید پزشک درمان های تخصصی تری تجویز می کند. عفونت پیچ ایمپلنت ممکن است به صورت تهاجمی باشد که در این صورت باعث شکست ایمپلنت خواهد شد. علاوه بر آن ممکن است منجر به بیماری های سیستمی شده و به قلب و دیگر اندام های بدن آسیب برساند. در این موارد تجویز آنتی بیوتیک های قوی می تواند تاثیرگذار بوده و عفونت را از بین ببرد. اما ممکن است پزشک درمان های دیگری نظیر جراحی، لیزر درمانی را نیز تجویز نماید. عفونت زدایی سطح ایمپلنت و تراشیدن مکانیکی بافت آلوده و همچنین درمان های ضد میکروبی از دیگر گزینه های درمان عفونت پیچ ایمپلنت می باشند.
نتیجه گیری
کلینیک ایران زمین یکی از مجهزترین کلینیک های تهران است. این مرکز با بهره گیری از متخصصین مجرب مشکلات دندان و دهان شما را به شکل تخصصی برطرف خواهند کرد.