ترمیم کامپوزیت دندان چگونه انجام می شود؟

ترمیم کامپوزیت دندان چگونه انجام می شود؟

ترمیم کامپوزیت دندان در زمانی که کامپوزیت دندان شما تغییر رنگ داده است و یا اینکه به هر دلیل ترک برداشته و یا شکسته باشد انجام می شود. در این فرایند دندان کامپوزیت شده مقداری تراش داده شده و سپس مواد کامپوزیتی روی آن قرار داده می شود. بعد از قرار دادن مواد کامپوزیت نوبت به تاباندن اشعه و سفت شدن مواد می رسد. حال پزشک با مهارت و حوصله دندان ها را فرم داده و زیبا می نماید. اگر قبل از حاد شدن مشکل به دندانپزشک خود مراجعه کنید شاید با یک پالیش ساده مشکل حل شود.

چه زمانی باید کامپوزیت دندان را ترمیم کرد؟

در شرایطی که از ظاهر طبیعی دندان خود رضایت کافی را ندارید و کامپوزیت شما در اثر استفاده مداوم، دچار شکستگی یا ساییدگی شده اند بلافاصله باید به دندان پزشک خود مراجعه کنید تا آنها را ترمیم کند. گاهی اوقات تغییر رنگ کامپوزیت دندان مفهوم از بین رفتن پیوند بین رزین و مینای دندان شماست و جنبه ظاهری ندارد. شما می توانید با چکاب منظم نزد پزشک خود در مواقع لازم آنها را ترمیم کرده و احتمال آسیب دیدن آنها را کاهش بدهید. کامپوزیت شما باید به محض شکستگی یا ترک خوردن ترمیم شود در غیر این صورت محل مناسبی برای تجمع ذرات غذا و باکتری ها خواهد بود که در نتیجه دندان های زیرین کامپوزیت را دچار شکستگی می شوند.

ترمیم کامپوزیت دندان - کلینیک ایران زمین

مراحل ترمیم کامپوزیت دندان چگونه است؟

پس از مراجعه به دندان پزشکی برای ترمیم کامپوزیت دندان اول نحوه شکستگی و یا ترک خوردگی با دقت بررسی می شود. امکان بازسازی مجدد با لایه گذاری بر روی کامپوزیت شکسته شده وجود دارد. اما این به دلیل ضخیم تر شدن کامپوزیت دندان ممکن است از لحاظ ظاهری چندان زیبا به نظر نرسد. به همین دلیل پزشک در ابتدا لایه ی کامپوزیت را از روی دندان شما برداشته و دوباره از رزین کامپوزیت جدیدی برای فرم دهی دندان شما استفاده می کند.

مشکلات عدم ترمیم کامپوزیت شکسته شده

اگر کامپوزیت شکسته شده را به موقع درمان نکنید و این شکستگی ادامه پیدا کند و به ریشه دندان برسد احتمالا به روت کانال نیازمند می شوید. پس از انجام روت کانال امکان ترمیم با رزین کامپوزیت وجود ندارد و در این موقعیت دندان پزشک به شما توصیه می کند که از تاج دندان مصنوعی استفاده کنید. که گزینه ی بادوام تری است و رنگ آن مطابق با رنگ سایر کامپوزیت ها انتخاب می شود تا طرح لبخند تان کامل شود.

پیش از رفتن به دندان پزشک برای ترمیم چه اقداماتی انجام دهیم؟

اگر کامپوزیت شکسته دارید و امکان رفتن به دندانپزشک برای بازسازی را ندارید، نکات زیر را برای جلوگیری از بیماری رعایت کنید:

  • سعی کنید قطعه ای از کامپوزیت که شکسته از دهان خارج کنید تا آن را قورت ندهید.
  • حداقل روزی 2 بار آب نمک قرقره کنید.
  • سعی نکنید به کامپوزیت دندان شکسته فشار بیشتری وارد نکنید تا آسیبی به دندانتان نرسد.
  • سعی کنید بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید تا از تجمع غذا در شکافت های ایجاد شده جلوگیری کند.
ترمیم کامپوزیت دندان - کلینیک ایران زمین

روش های جلوگیری از ترمیم کامپوزیت دندان

برای اینکه کار دندان های کامپوزیت شده به ترمیم نکشد، باید به نکات زیر توجه لازم را داشته باشیم:

  • برای مراقبت از دندان های کامپوزیت شده مرتبا روزی 3 بار مسواک بزنیم.
  • دقت کنید که خوردن مواد غذایی سفت و چسبنده می تواند به دندان ها کامپوزیت شده آسیب برساند.
  • بعد از خوردن نوشیدنی های رنگی مثل چای و قهوه حتما مسواک بزنید زیرا کامپوزیت ها نیز خاصیت رنگ پذیری دارند و دچار تغییر رنگ می شوند.

کلام آخر

در کلینیک تخصصی ایران زمین کامپوزیت دندان با جدیدترین روش های روز دنیا انجام می شود. در صورتی که نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه دارید می توانید اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید