مراقبت از کامپوزیت دندان چه الزاماتی نیاز دارد؟

مراقبت از کامپوزیت دندان چه الزاماتی نیاز دارد؟

یکی از بهترین روش ها برای اصلاح طرح لبخند و سفید کردن دندان ها، کامپوزیت دندان است. از آنجایی که کامپوزیت دندان آسیب پذیرتر از سایر روش های درمانی است، مراقبت از کامپوزیت نقش مهمی در افزایش استحکام و جلوگیری از تغییر رنگ آن خواهد شد. در این مقاله نکاتی را بیان می کنیم که در افزایش طول عمر کامپوزیت، حفظ زیبایی ظاهری و دوام آن نقش مهمی دارند:

مسواک زدن:

حفظ بهداشت دهان و دندان جزو مواردی است که همواره مورد تأکید دندانپزشکان می باشد. در کلیه اعمال جراحی یا زیبایی مربوط  به حوزه دهان و دندان، مسواک زدن می بایست بصورت مرتب و مداوم انجام گیرد. پس روزانه دو بار صبح  و شب دندان های خود را با خمیر دندان مناسب (دقت کنید که خمیر دندان حاوی هیدروژن پراکسید، سدیم کربنات، جوش شیرین یا مواد سفید کننده نباشد.) مسواک بزنید. در انتخاب نوع مسواک هم دقت کنید. توصیه می شود از مسواک های نرم استفاده نمایید. مسواک های زبر باعث خراشیدن رویه کامپوزیت شده و به مرور زمان رنگ آن تغییر خواهد کرد.

استفاده از نخ دندان:

از آنجایی که مسواک به تنهایی قادر به تمیزی فواصل بین دندان ها نمی باشد، بهتر است روزی یک بار در روز هم از نخ دندان استفاده کنید. سعی کنید نخ دندان را وارد لثه کرده و تمامی پلاک های ایجاد شده را برطرف نمایید.

مراقبت از کامپوزیت دندان - کلینیک ایران زمین

رعایت رژیم غذایی

به مدت یک روز پس از کامپوزیت دندان، از خوردن چای، قهوه و نوشابه اجتناب کنید. 24 ساعت اول، کامپوزیت بیشترین جذب رنگ را دارد. همچنین در طولانی مدت سعی کنید  از مصرف موادی مانند مشروبات الکلی، نوشیدنی های رنگی، شکلات و … که حاوی رنگ می باشند پرهیز نموده یا به حداقل برسانید. این مواد باعث لکه دار شدن کامپوزیت دندان و تغییر رنگ آن می شود. در صورت مصرف، حتما دندان های خود را مسواک بزنید. در صورتی که به مسواک دسترسی ندارید، حدالامکان با آب معمولی دهان خود را بشورید تا مانع جذب این مواد به کامپوزیت شوید.

 عدم مصرف دخانیات

یکی از مهمترین نکاتی که باید برای مراقبت از کامپوزیت و جلوگیری از تغییر رنگ آن انجام داد، عدم استعمال دخانیات علی الخصوص سیگار می باشد. مصرف دخانیات رنگ کامپوزیت را زرد یا قهوه ای می کند و باعث از بین رفتن زیبایی آن می شود.

مراقبت از کامپوزیت دندان - کلینیک ایران زمین

مواد غذایی سفت:

از شکستن آجیل مانند بادام، فندق و … و خوردن موادی سخت مانند یخ، هویج و … به شدت پرهیز کنید. چون این کار باعث ترک خوردن و شکستن کامپوزیت دندان خواهد شد. همچنین عاداتی مانند خوردن مغز مداد یا ناخن جویدن باعث آسیب زیادی به روکش کامپوزیت و شکننده تر کردن آن می شود.

 دندان قروچه:

بعضی از افراد مواقعی که استرس می گیرند و در هنگام خواب، دندان های خود را بهم فشار می دهند که به اصطلاح دندان قروچه گقته می شود. این کار باعث آسیب رسیدن  به روکش های کامپوزیت می شود. بهتر است در هنگام خواب برای مراقبت از کامپوزیت دندان از محافظ دندان استفاده کنید.

مراجعه به دندانپزشک

برای اینکه کامپوزیت دندان شما ماندگاری و دوام بالایی داشته باشد، توصیه می شود  هر شش ماه به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک با بررسی وضعیت دندان های شما، مشکلات احتمالی را برطرف می نماید.

کلام آخر

در کلینیک تخصصی ایران زمین تمامی خدمات زیبایی دندان اعم از لمینت دندان، کامپوزیت دندان و کامپوزیت ونیر به مشتریان عزیز ارائه می شود. در صورت نیاز به مشاوره رایگان در زمینه هزینه کامپوزیت، مزایا و معایب آن می توانید اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید