از عواقب فشار بر کامپوزیت دندان می توان به ترک خوردن، پوسیدگی و افتادن روکش اشاره کرد. ایجاد فشار زیاد بر روی دندان های کامپوزیت شده می تواند ناشی از خوردن غذاهای سخت و سفت یا خرد کردن پوست تنقلات با دندان های کامپوزیت شده باشد. که می تواند منجر به شکستن کامپوزیت دندان شود. گاهی هم انجام دادن فعالیت و ورزش های سنگین ممکن است بر روی دندان ها فشار ایجاد کند و باعث جدایی روکش بشود. در هنگام شل شدن یا شکستگی روکش باید در اولین فرصت به دندان پزشک خود مراجعه کنید. عواقب فشار بر کامپوزیت دندان به شرح زیر است:
ترک خوردن
یکی از عواقب فشار بر کامپوزیت ترک خوردن آن است. وارد شدن فشار زیاد در اثر مسابقات، تصادفات رانندگی و خوردن غذا های سفت باعث جدا شدن پیوند کامپوزیت از مینای دندان شده و این امر موجب ترک برداشتن روکش می شود.
شکستگی
اگر جویدن شما نامطلوب باشد یا اگر دندان قروچه می کنید، احتمال شکستگی کامپوزیتتان بالا می رود. اگر دندان قروچه می کنید، استفاده از یک محافظ شب برای محافظت از روکش های کامپوزیت بسیار لازم است. ترک بسیار جزئی یا شکستگی ممکن است بدون نیاز به تعویض کامل روکش، ترمیم یا صاف شود. گاهی اوقات هم می توان شکاف ایجاد شده را با مواد پر کننده سفید اصلاح کرد.

افتادن روکش
روکش دندان ممکن است که به دلایل مختلف مانند عدم تناسب روکش، ضعیف بودن عمل پیوند، خرابی های مکانیکی چسب یا پرسلین و فشار ناشی از جویدن شما بیافتد. اگر این اتفاق افتاد، روکش را نگه دارید و آن را نزد پزشک ببرید تا ببیند چه کاری می تواند انجام دهد.
عوامل موثر در وارد کردن فشار
شما می توانید با شناختن عوامل موثر در وارد کردن فشار، راه های پیشگیری از بروز عواقب فشار بر کامپوزیت دندان را پیدا کنید.
- دندان قروچه
- فشار ناشی ازخوردن غذاهای سفت و سخت
- باز کردن درب قوطی ها با دندان
- انجام فعالیت های ورزشی

اقدامات لازم در کمتر کردن عوارض بعد از کامپوزیت دندان
مهم ترین روش برای مراقبت از دندان های روکش شده، تمیز نگه داشتن دندان ها است. وقتی که روی داشتن یک لبخند زیبا سرمایه گذاری کرده اید، رعایت بهداشت و سالم نگه داشتن دندان ها از هر کار دیگری اهمیت بیشتری پیدا می کند. در اینجا چند روش مراقبت از دندان و دهان که باید انجام شود، آمده است:
- از دهانشویه های غیر الکلی و ضد پوسیدگی استفاده کنید و استفاده از دهانشویه بعد از مسواک زدن و نخ دندان، در مبارزه با عوامل پوسیدگی و همچنین به تقویت مینای دندان در هنگام خواب کمک بسزایی خواهد کرد.
- غذا ها و نوشیدنی های اسید دار و شیرین، منجر به آسیب رسیدن به کامپوزیت دندان می شود. در نتیجه مشکلات زیادی را برای کامپوزت دندان ایجاد می کنند.
- اگر عادت دارید که در هنگامی که عصبی هستید و یا در هنگام خواب دندان هایتان را روی هم فشار دهید، با این کار در عمل دارید مینای دندان خود را نابود می کنید و خودتان باعث بروز مشکلات می شوید. پس در صورتی که مشکل دندان قروچه دارید برای درمان آن حتما شب از یک محافظ دهانی استفاده کنید یا وضعیت خواب خود را تغییر دهید.
- بهتر است که از دندان های خود به عنوان ابزار استفاده نکنید. سعی نکنید که با دندان های خود درب بطری ها را باز کنید یا غذاهای سفت بخورید. چون کامپوزیت فشار زیادی را باید تحمل کند و در نهایت شکسته می شود یا ترک می خورد.
کلام آخر
در کلینیک ایران زمین قبل از انجام کامپوزیت دندان شما را با عوارض و مشکلاتی که در آینده با آن روبرو خواهید شد آشنا می کنیم. در صورتی که تمایل دارید در زمینه زیباسازی دندان اطلاعات کافی به دست بیاورید می توانید اینجا کلیک کنید.