هر عمل جراحی ممکن است عوارضی برای بدن داشته باشد. عوارض ایمپلنت دندان نیز به عنوان یک پروتز خارجی که به شکل دندان در دهان قرار می گیرد نیز ممکن است بیمار را آزار دهد. دلایل که باعث بروز عوارض ایمپلنت می شود را می توان در سه نوع تقسیم نمود.
- عادت های نادرست زندگی مانند سیگار کشیدن، دندان قروچه، مسواک نزدن
- استفاده از مواد نا مرغوب برای کاشت ایمپلنت و اشتباهات پزشکی
- بیماری هایی که بیمار از آنها اطلاع نداشته و یا به پزشک اطلاع نداده است مانند دیابت، بیماری های خود ایمنی و …
در صورت کنترل این موارد و انتخاب پزشکی مجرب و ماهر، ایمپلنت یکی از بهترین و کم عارضه ترین روش های درمان دهان و دندان به شمار می آید
عوارض ایمپلنت دندان
بیشترین عوارض ایمپلنت که گزارش شده است را در موارد زیر می توان نام برد.
- لق شدن پایه ایمپلنت
لق شدن پایه ایمپلنت به دلیل حرکت دندان های دیگر در فک و عفونتی که به دلایل مختلف در لثه ایجاد شده اتفاق می افتد. لق شدن پایه دلایلی دیگری نیز دارد که مهمترین آنها از بین رفتن استخوان فک است.
- لق شدن روکش ایمپلنت
لق شدن روکش ایمپلنت از عوارضی است که به دلایل زیادی اتفاق می افتد. از مهترین دلایل لق شدن روکش می توان به نامناسب بودن چسبی که جهت اتصل به پایه استفاده شده است، لق شدن پیچ اتصال به پایه، زاویه اشتباه نصب روکش به پایه و بلند بودن روکش نسبت به دیگر دندان ها اشاره نمود.
- افتادن روکش ایمپلنت
روکش ایمپلنت در صورتی که با چسب به پایه متصل شود ممکن است بیافتد. اتصال مجدد آن کار مشکلی نخواهد بود و پزشک مجدد آن را به پایه متصل می کند. در صورتی که این اتفاق تکرار شود باید از چسب بهتری برای چسباندن روکش استفاده کند.

- شکسته شدن بدنه ایمپلنت
در صورتی که اجسام فلزی و سفت را با دندان ایمپلنت شده بجوید و بشکنید ممکن است ایمپلنت بشکند. البته فشار مضاعفی که با دندان قروچه به ایمپلنت وارد می شود نیز باعث شکستن آن خواهد شد. پزشک در صورتی که بتواند پایه را مجدد درمان می کند.
- عفونت لثه قسمت ایمپلنت شده
عفونت لثه یکی از عواملی است که باعث می شود ایمپلنت شما لق شود و باعث ناموفق بودن این درمان خواهد شد. اما احتمال بروز عفونت در این ایمپلنت بسیار ناچیز است بعد از انجام ایمپلنت فقط در صورتی ممکن است عفونت ایجاد شود که لثه به تیتانیوم حساس باشد.
تا اینجا درباره عوارضی که بعد از انجام ایمپلنت رخ می دهد صحبت کردیم اما در طول انجام ایمپلنت و کاشت پایه در دهان نیز عوارضی خواهد داشت که در صرت رعایت نکات ساده می توانید از وقوع آن جلوگیری نمایید.

مشکلات موقت ایمپلنت دندان
- تورم
تورم بعد از انجام ایمپلنت و جراحی طبیعی است چرا که لثه آسیب می بیند و ممکن است مقداری تورم داشته باشد. این تورم موقتی است و به کمک کمپرس یخ و بالا گذاشتن سر در زمان خواب به مرور کاهش می یابد.
- بی حسی
بعد از انجام ایمپلنت و در صورتی که استخوان در فک کم باشد ممکن است گزگز در صورت احساس نمایید و تا مدتی در فک خود احساس بی حسی نمایید.
- درد
درد نیز جزء جدا نشدنی از تمام عمل های جراحی به شمار می آید که به کمک مسکن می توانید آن را کنترل نمایید.
- لق شدن دندان کناری
این عارضه بسیار نادر است اما ممکن است به دلیل کاشت پایه در فک ریشه دندان کناری مختصرا لق شود. این لق شدن موقتی است و بعد از مدتی ریشه در مکان خود فیکس خواهد شد.