عوارض کامپوزیت دندان یکی از مواردی است که بسیاری از بیماران را در استفاده از آن به تردید انداخته است. مدت هاست که ماده کامپوزیت از مواد رزینی ساخته می شود. این ماده برای همرنگ کردن دندان ها جهت برطرف کردن زردی و بدفرمی دندانها و ترمیم دندان های پوسیده، شکسته، ترک خورده یا سیاه شده استفاده می شود. این ماده خمیری مانند بعد از معاینه دندانپزشک، توسط دندانپزشک با تکنیکی بسیار حساس و بدون نیاز به لابراتوار تهیه با توجه به رنگ دندان بر روی دندان قرار داده می شود، سپس با تاباندن نور با طول موج هایی مخصوص سفت و سخت شده و بعد از پولیش کردن شبیه بافت و فرم دندان می شود. این روش درمانی نیز همانند تمامی روش های دیگر دارای عوارض هایی است که بیمار را در انتخاب روش درمانی آن مردد می کند.
عوارض ناشی از کامپوزیت دندان
عوارض ناشی از کامپوزیت دندان شامل افزایش حساسیت در دندانها و مشکل در تنظیم دندانهای جدید است که سبب تغییر در اندازه و شکل دندان ها می شود. هر دوی این عوارض را می توان بدلیل قابل ترمیم بودن کامپوزیت دندان حل کرد. از آنجایی که برای کامپوزیت دندان تراشیدن مینای دندان لازم نیست این مشکلات به راحتی حل می شود.
در صورت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ممکن است دندان دچار پوسیدگی شود. یکی از مهمترین عوارضی که در کامپوزیت دندان می توان به آن اشاره کرد عفونت و تورم لثه است. در صورت بروز التهاب لثه باید سریعا به متخصص دندانپزشک مراجعه شود تا اقدام درمانی مناسب صورت بگیرد. از آنجایی که مواد سازنده کامپوزیت در لابراتوار ساخته نمی شود و ساخت آن توسط دندان پزشک مربوطه انجام می شود. بنابراین مهارت و تجربه ی دندانپزشک در کامپوزیت دندان حرف اول را می زند.

دلایل عوارض کامپوزیت دندان
اگر دندان هایتان بعد از کاشت کامپوزیت دچار عارضه های شدید شد دلایل مختلفی دارد. در این بخش از مقاله می خواهیم به اصلی ترین دلایل عوارض بعد از کامپوزیت دندان اشاره کنیم.
- وجود پوسیدگی در دندان های زیر کامپوزیت
- آسیب دیدن رگها، بافت ها یا رشته های عصبی هنگام کامپوزیت دندان
- داشتن عادات نادرستی مانند دندان قروچه کردن یا ساییدن دندان ها با یکدیگر
- عدم فرم دهی مناسب کامپوزیت روی دندان توسط دندانپزشک
- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
- شکستن و جویدن مواد غذایی فوق العاده سفت
- عدم مصرف آنتی بیوتیک تجویز شده
راهکار های جلوگیری از عوارض کامپوزیت دندان
برای جلوگیری از عوارض کامپوزیت دندان بایستی به دستورالعمل های مراقبت از کامپوزیت دندان که توسط دندانپزشک توصیه می شود دقت کافی داشته باشید از جمله ی این راهکار ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- رعایت بهداشت دهان و دندان از جمله مسواک زدن و نخ دندان کشیدن
- نوشیدن آب کافی بعد از هر وعده غذایی
- خودداری از گاز زدن و جویدن غذاهای سفت به خصوص در چند روز اول بعد از کامپوزیت دندان
- عدم مصرف نوشیدنی ها یا غذاهای اسیدی و حاوی الکل
- ترک عادت دندان قروچه
- مصرف کمتر نوشیدنی های رنگی مانند چای
کلام آخر
کامپوزیت دندان انواع مختلفی دارد که جنس، رنگ و میزان استحکام آنها با هم متفاوت است. انتخاب بهترین نوع کامپوزیت دندان در کنار یک دندانپزشک زیبایی متخصص را می تواند با کلینیک تخصصی ایران زمین تجربه کنید. این کیلینیک با داشتن سابقه ی درخشان و کادر دندان پزشکی متخصص و مجرب در زمینه ی درمان های تخصصی و عمومی دندان آماده ی ارائه خدمات به مراجعه کنندگان می باشد.