سیگار بعد از کامپوزیت چه آسیب هایی به همراه دارد؟

سیگار بعد از کامپوزیت چه آسیب هایی به همراه دارد؟

سیگار بعد از کامپوزیت دندان اثرات مخرب فراوانی به دنبال دارد. به طور کلی سیگار کشیدن می تواند آسیب های جسمی و روحی زیادی به انسان وارد کند. لک شدن و زرد شدن دندان ها یکی از مضرات سیگار کشیدن است. دندان هایی که دارای روکش کامپوزیتی هستند نیز نه تنها از این خطر مصون نیستند بلکه بیشتر از دندان های طبیعی در معرض خطر تغییر رنگ قرار دارند. چند مورد از تأثیرات سوء سیگار بر دندان کامپوزیت شده به شرح زیر می باشند:

تغییر رنگ کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان از مواد شیمیایی رزینی ساخته شده است. این روکش ها خاصیت تغییر رنگ دارند. از سویی دیگر دود سیگار دارای رنگدانه های قهوه ای رنگ می باشد. از این رو سیگار کشیدن موجب زرد و کدر شدن کامپوزیت ها خواهد شد. به ویژه اینکه اگر در طی ۴۸ ساعت اولیه بعد از انجام کامپوزیت دندان از مصرف سیگار امتناع نشود به میزان زیادی در تسریع تغییر رنگ کامپوزیت دندان مؤثر خواهد بود.

سیگار بعد از کامپوزیت - کلینیک ایران زمین

افتادن یا بیرون زدن کامپوزیت

عموما سیگار کشیدن می تواند موجب تحلیل رفتن لثه شود. اگر تحلیل رفتن لثه در اطراف کامپوزیت دندان اتفاق افتد کامپوزیت دندان از لثه بیرون زده و ظاهر نامناسبی پیدا می کند. از سوی دیگر این امر موجب به وجود آمدن شیار هایی برای تجمع میکروب ها خواهد شد. بنابراین سیگار بعد از کامپوزیت دندان می تواند موجب افتادن کامپوزیت دندان نیز شود.

پوسیده شدن دندان زیر کامپوزیت

دندان های افراد سیگاری بیش از سایر افراد در معرض خطر پوسیدگی قرار دارند. دندان های کامپوزیت شده نیز از این امر مستثنا نبوده و با برخورد مداوم دود سیگار پوسیده خواهند شد. در این صورت بیمار ناچار به حذف کامپوزیت دندان و درمان دندان پوسیده خواهد شد.

سیگار بعد از کامپوزیت - کلینیک ایران زمین

آیا می توان اثرات سیگار بعد از کامپوزیت دندان را کاهش داد؟

سیگار کشیدن یک تهدید جدی برای سلامت دهان و دندان ها به شمار می رود. بروز بیماری هایی از قبیل عفونت لثه، سرطان دهان، پوسیدگی و زرد شدن دندان ها و… فقط چند مورد از مشکلاتی هستند که می توانند در اثر سیگار کشیدن بروز کنند. به همین دلیل اولین توصیه دندانپزشکان قبل از انجام کامپوزیت دندان ترک کامل سیگار است. اما اگر به هیچ وجه قادر به این کار نیستید می توانید با رعایت نکات زیر عمر کامپوزیت دندان خود را افزایش دهید.

  1. به طور مداوم و هر سه ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندان های شما را معاینه کند. معمولا به افراد عادی توصیه می شود هر شش ماه یک بار برای چکاپ دندان های خود به دندانپزشک مراجعه نمایند. اما افراد سیگاری باید با فواصل زمانی کمتری این کار را انجام دهند. چنانچه هر گونه بیماری در لثه یا دندان ها وجود دارد در اسرع وقت باید درمان شود.
  2. بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید. این یک توصیه کلی است که همه افراد جامعه باید به آن عمل کنند. اما از آنجا که دندان های افراد سیگاری آسیب پذیرترند این افراد باید با توجه بیشتری به دندان های خود رسیدگی نمایند. استفاده منظم از مسواک و نخ دندان و همچنین دهانشویه های مناسب کامپوزیت دندان برای افراد سیگاری ضروری است.
  3. از خمیر دندان و دهانشویه مناسب استفاده کنید. امروزه خمیردندان ها و دهانشویه های مخصوص افراد سیگاری وارد بازار شده اند که اثر قوی تری برای از بین بردن باکتری ها دارند. استفاده از این مواد بهداشتی می تواند به کاهش اثرات سیگار بعد از کامپوزیت دندان کمک کند.

کلام آخر

با مراجعه به کلینیک تخصصی ایران زمین دیگر نگران سلامت و زیبایی دندان های خود نباشید. متخصصان با تجربه و دلسوز این کلینیک همواره می کوشند تا با استفاده از بهترین روش های درمانی و مدرن ترین تجهیزات دندانپزشکی سلامت دندان ها و زیبایی لبخند شما را باز گرداند. در صورت نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در مورد روش های زیباسازی دندان می توانید اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید