اگر با علل تغییر رنگ کامپوزیت دندان آشنا شوید می توانید به میزان زیادی از بروز این عارضه جلوگیری نمایید. کامپوزیت دندان روکشی از جنس مواد رزینی است که جهت ترمیم و بازسازی زیبایی دندان های معیوب بر روی آنها کاشته می شود. همانطور که می دانید هیچ یک از روش های درمانی به صورت مادام العمر نبوده و دارای طول عمر مشخصی هستند. همچنین ممکن است پس از مدتی با مشکلاتی مواجه شوند. کامپوزیت دندان نیز از مواد شیمیایی و رزینی ساخته می شود و این مواد به دلیل تخلخل بالای خود مستعد تغییر رنگ می باشند. البته اینطور نیست که کامپوزیت دندان به خودی خود و در طی مدت زمان کوتاهی دچار تغییر رنگ شود. بلکه این اتفاق در مدت طولانی و با دخالت عوامل متعددی رخ می دهد. در ادامه به بررسی برخی از این عوامل می پردازیم.
مهمترین عوامل دخیل در تغییر رنگ کامپوزیت دندان
برخی از مهمترین علل تغییر رنگ کامپوزیت دندان عبارتند از:

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
مهمترین عامل در حفظ سلامت دندان های کامپوزیت شده رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان است. عدم توجه و اهمیت به این موضوع و تجمع مواد غذایی در اطراف و سطح کامپوزیت، می تواند موجب تغییر رنگ کامپوزیت دندان شود. استفاده مداوم از مسواک، نخ دندان و دهانشویه مناسب موجب افزایش طول عمر کامپوزیت دندان خواهد شد.
رژیم غذایی نامناسب
از دیگر علل تغییر رنگ کامپوزیت دندان می توان به داشتن رژیم غذایی نامناسب اشاره کرد. مصرف مداوم مواد غذایی و نوشیدنی های حاوی رنگدانه موجب زرد و کدر شدن کامپوزیت دندان می شود. از جمله این مواد می توان به قهوه، چای، نوشابه، غذاهایی که حاوی رنگ خوراکی هستند و… اشاره کرد.
کیفیت کامپوزیت دندان
امروزه انواع مختلف کامپوزیت دندان با مارک ها و رنگ های مختلف در اختیار دندانپزشکان قرار دارد. این کامپوزیت ها دارای ساختار شیمیایی متفاوتی هستند و درصد مواد رزینی و پلاستیکی و.. به کار رفته در آنها با هم فرق دارد. طبیعتا میزان مقاومت آنها در برابر تغییر رنگ نیز به یک میزان نخواهد بود. بنابراین انتخاب نادرست کامپوزیت دندان می تواند تغییر رنگ سریع آن را در پی داشته باشد.
مهارت دندانپزشک
کامپوزیت دندان برای درمان دندان ها نبوده و بیشتر جنبه زیبایی دارد. مهترین موضوع دخیل در کیفیت نهایی کار، هنر و مهارت دندانپزشک است. اگر فرم دهی کامپوزیت و یا پولیش زدن آن به صورت اصولی انجام نشود، بیمار پس از مدت کوتاهی شاهد بروز مشکلاتی از جمله تغییر رنگ کامپوزیت خواهد بود.
سیگار و دخانیات
مصرف سیگار و دخانیات موجب ایجاد لکه هایی بر روی کامپوزیت دندان می شود.

آیا تغییر رنگ کامپوزیت دندان قابل اصلاح است؟
همیشه پیشگیری آسان تر و بهتر از درمان است. حال که با علل تغییر رنگ کامپوزیت دندان آشنا شدید می توانید با انجام کارهای صحیح و ترک عادات نادرست از بروز این مشکل پیشگیری نمایید. اما اگر بعد از مدت طولانی کامپوزیت دندان شما دچار تغییر رنگ شده است اصلا جای نگرانی نیست. چون این امر قابل درمان می باشد. برای اصلاح تغییر رنگ کامپوزیت دندان هایتان به دندانپزشک خود مراجعه نمایید. دندانپزشک با شناسایی عامل بروز این مشکل بهترین روش برطرف کردن آن را تشخیص می دهد. پولیش زدن کامپوزیت دندان ساده ترین روشی است که برای سفید کردن کامپوزیت دندان زرد شده مورد استفاده قرار می گیرد. در اکثر موارد این روش کاملا کافی و کارساز است. اما در موارد شدیدتر ممکن است از لمینیت دندان و بلیچینگ و سایر درمان های تخصصی تر استفاده شود.
کلام آخر
در کلینیک تخصصی ایران زمین بهترین روش های درمانی توسط متخصصان با تجربه انتخاب و اجرا می شوند. همچنین بهترین مواد اولیه و تجهیزات دندان پزشکی جهت درمان بیماران به کار گرفته می شوند. با مراجعه به این کلینیک مطمئنا لبخند زیبای رضایت بر لبان شما خواهد نشست. در صورت نیاز به دریافت مشاوره رایگان در زمینه روش های زیباسازی دندان می توانید اینجا کلیک کنید.