علت شکستن کامپوزیت دندان چیست؟ چگونه می توان آن پیشگیری کرد؟

علت شکستن کامپوزیت دندان چیست؟ چگونه می توان آن پیشگیری کرد؟

یکی از مشکلاتی که به مرور زمان برای دندان های کامپوزیت شده ایجاد می شود شکستن کامپوزیت است. مهمترین علت شکستن کامپوزیت دندان را می توان پوسیدگی دندان دانست. از دیگر عوامل موثر در این مشکل باید به کیفیت بد کامپوزیت و عادت های بد اشاره داشت.

پوسیدگی دندان زیر کامپوزیت دندان

با پوسیدگی دندان ارتباط بین مینای دندان و کامپوزیت کمتر شده و در نتیجه باعث جدا شدن از دندان می شود. این جدایی علت اصلی شکستن کامپوزیت دندان می شود.

کیفیت کامپوزیت دندان

دیگر دلیل شکستن کامپوزیت دندان را می شود به کیفیت کامپوزیت مورد استفاده برای دندان ها ربط داد. از این رو ما باید برای اطمینان ازکیفیت کامپوزیت به دندان پزشک مجرب و با تجربه مراجعه کنیم. زیرا قالب گیری، فرم دهی و ایجاد پیوند مناسب بین کامپوزیت و مینای دندان نیاز به تجربه و مهارت بالایی دارد.

شکستن کامپوزیت دندان - کلینیک ایران زمین

عفونت لثه بعد از کامپوزیت دندان

عفونت لثه ممکن است به دلایل مختلفی از جمله تجمع جرم و باکتری و عدم رعایت بهداشت ایجاد شود. عفونت لثه منجر به تورم و التهاب لثه شده و فشار زیادی به روکش کامپوزیت وارد می کند. فشار زیاد وارد شده به کامپوزیت دندان باعث می شود که ارتباط بین دندان و کامپوزیت را ضعیف می کند و باعث شکستگی و کنده شدن کامپوزیت شود. با رعایت بهداشت دهان و دندان می توان از عفونت لثه و همچنین شکستگی کامپوزیت جلوگیری کرد.

شکستن کامپوزیت دندان - کلینیک ایران زمین

وارد شدن فشار زیاد به کامپوزیت دندان

شکستگی کامپوزیت دندان دلایل متعددی دارد که از میان آن می توان به ایجاد فشار زیاد بر روی دندان ها اشاره نمود. ایجاد فشار زیاد بر روی دندان های کامپوزیت شده می تواند ناشی از خوردن غذا های سفت و سخت  یا خرد کردن پوست تنقلات با دندان های کامپوزیت شده باشد. که می تواند منجر به شکستن کامپوزیت دندان شود. گاهی هم انجام دادن فعالیت و ورزش های سنگین ممکن است بر روی دندان ها فشار ایجاد کند و باعث جدایی روکش بشود. در هنگام شل شدن یا شکستگی روکش باید در اولین فرصت به دندان پزشک خود مراجعه کنید.

مراقبت های لازم بعد از انجام کامپوزیت دندان

برای جلوگیری از شکستگی و تغییر رنگ کامپوزیت دندان و افزایش دوام آن، توصیه می شود موارد زیر را رعایت کنید:

  • رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از انجام کامپوزیت همانند دندان طبیعی است و باید از نخ دندان و مسواک به طور معمول استفاده کرد. همچنین می توان از واتر پیک برای حفظ بیشتر بهداشت دهان استفاده شود.
  • با توجه به اینکه روکش کامپوزیت برخلاف لمینت در کوره پخته نمی شود پس دارای لعاب سرامیکی نیست و در صورت رعایت نکردن بهداشت ممکن است رنگ آن به مرور زمان تغییر کند. برای ترمیم کردن رنگ کامپوزیت دندان باید به صورت دوره ای پالیش شود تا به رنگ اولیه خود برگردد.
  • بهتر است از استفاده کردن مسواک های سفت و مدیوم پرهیز کرد و از مسواک های نرم برای افزایش طول عمر کامپوزیت دندان استفاده کرد. مسواک زبر منجر به خراشیده شدن سطح کامپوزیت می شود و در نتیجه باعث تغییر رنگ کامپوزیت خواهد شد.
  • در صورتی که دندان هایتان را کامپوزیت کرده اید توصیه می شود که به صورت دوره ای جرم گیری کنید زیرا به مرور زمان تجمع پلاک های میکروبی در محل های کامپوزیت شده، بیشتر می شود.
  • از دندان های کامپوزیت شده ی خود برای شکستن فندق، پسته و تخمه استفاده نکنید. به طور کلی مواد غذایی سفت می تواند باعث شکستگی یا لب پر شدن کامپوزیت دندان شود.
  • در صورتی که عادت دندان قروچه در شب دارید سعی کنید از “محافظ شب” استفاده کنید تا به روکش کامپوزیت آسیبی نرسد.

کلام آخر

در کلینیک تخصصی ایران زمین از بهترین متخصصین کامپوزیت دندان استفاده می شود. برندهای کامپوزیت استفاده شده در این کلینیک نیز از معتبرترین برندهای دنیا می باشد. در صورت نیاز به مشاوره رایگان در زمینه کامپوزیت دندان می توانید اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید